24 Ocak 2016 Pazar

Hamilelik serüvenim part 1: Dış gebelik şüphesi :SSS

26.08.2015 
Öncelikle Merhaba ,
Uzun zamandır gebelik güncesi bloğu açmak istiyordum, fakat doğru ilham bir türlü gelmiyordu,kısmet bugüneymiş :)
Şu anda 26 haftalık bir bebişimizi bekliyoruz ve ne kadar heyecanlıyım tahmin edersiniz, günler hiçte kolay geçmiyor, her geçen gün daha da bir kavuşma isteği sarıyor bedenimi.
İlk olarak bu minik mucizenin oluşumunda bi kaç üzücü olay oldu bunu anlatmak isterim.
İyi Okumalar!!!
                                  

                                                                         ****



Geciken adet dönemimle beraber ,gebelik şüphesi  aklımdan hiç çıkmıyordu,  itiraf etmeliyim ilk olarak Bloglardan okuduğum koca karı yöntemlerine başvurdum,idrara karbonat damlatma  mesela :)) sonuçlar hep pozitif gösteriyordu.

Ertesi gün ,hemen bir tane idrarda gebelik testi almalıyım diye düşündüm, eve geldiğimde ilk işim testi yapmak oldu, ve kısa bekleyişten sonra o da ne!!! :)) Çok  ama çok açık renk ikinci çizgiyi gördüm,  rengi öyle açıktı ki testte bir hata olduğuna karar verdim,Bu kadar çabuk hamile kalmış olamam diye düşündüm. Ertesi gün 2 adet gebelik testi daha aldım, yanlış pozitifliği kanıtlarım diye düşündüm, testi yaptım ve sonuç yine silik çizgi, :S.  Şüphelerimiz daha da şiddetlendi derken kan testi yaptırmaya gittik sabah erkenden.
Kan sonucum çıktığında adetimin kaç gün geçtiğini sordular 1 ay diyince bu sonuç 1 aylık gebeliğe göre az dendi ,
'''Dış gebelik''' olabilirmiş. Olamaz !!!İnternetten  Dış gebelik hakkında bir sürü şey okumuştım  ve hepside sonu facia olan olaylardı. Aynı şeyleri ben mi yaşayacaktım şimdi.
Bunu netliğe kavuşturmadan rahatlamazdım, Ancak gittiğim hastanede kadın doğum doktoruna ulaşamadık  ,hemen  başka bir doktora gittim tabiki ,rahim duvarı kalınlaşmış dedi, ancak  son adet tarihi ile  gebelik hormonu uyumsuzmuş , testi  2 güne bir tekrar etmeliymişiz

Gebelik kesesi daha çok minik olduğundan belli olmaz dendi,  psikolojim altüsttü, süpriz gelen bir bebeği yine böyle bir süprizle kaybedemezdim, 5 haftalık gebeydim ama değil gibiydim,

3 gün sonra  kanamam oldu sabah uyandığımda ,o an ki psikolojimi anlatamam bir yandan ne olur düşme bebeğim diye karnımı sıkı sıkı tutup ağlıyor, bir yandan eşimi arıyordum, o panikle eşim nasıl geldi anlatamam, Şişli-etfal acile gittik ve şansıma kadın doğum acil olduğu için acayip kalabalıktı, Belli ki herkesin benim gibi bir derdi vardı, üstelik sürekli elektrikler kesilip gittiğinden doktorların işleri aksıyordu, tam bana sıra geldi fakat yine elektrik kesildi masada 10 dakika kadar endişeli bir şekilde bekledim, bir yandan kanamam kesilmişti, bu iyiye işaret herhalde diye düşündüm.Neyse elektrikler geldi ve kadın doğum doktoru muayneye başladı, Bayan doktor  gebelik kesesiniz  bozulmamış,ve minik bebeğin duruyor,dış gebelik te değil dedi, O an öyle rahatladım ki,  Dünyalar benim olmuştı. Bebek yerleşmeden dolayı kanama yapmış olabilir dendi, ve birtakım yasaklar konarak eve döndüm.
Bebeğimi koruma içgüdüsü  allah tarafından öyle bir yerleşti ki her hareketime dikkat etmeye başladım. Süpriz bir  gebelikti fakat tam zamanında gelmişti aslında.
Böylece artık bir gebeydim ve Maceramız başlamış oldu.

2 yorum:

  1. Hoşgeldin Duygu :)
    Biraz zor geçmiş ilk zamanların ama haftalar birbirini kovalamış 2 şişko gebe olarak 20 li haftaları yarılamışız :)
    Bende ilk öğrendiğimden beri yazıyorum
    ready2bemom.blogspot.com
    Bloğuma beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. Yelizcim cokk tesekkur ederim.zor olsunda güç olmasın.tabiki seve seve gelirim.

    YanıtlaSil